Taiteilija eläinkuvien takana – IRIS EKLUND

Funky Monkey Clubin yksi suosituimpia muskarilauluja on Eläinlaulu (On maailmassa paljon eläimiä), jonka tahdissa arvaillaan ja matkitaan kaikenlaisia otuksia. Näistä eläinkuvista olikin jo pieni esittelyblogi aiemmin. Syksylle 2018 on tulossa täysin uusi setti jännittäviä hahmoja, kuten dinosaurus ja pingviini. Nyt on aika esitellä eläinhahmojen luoja, Iris Eklund, joka on lahjakas taiteilijanalku ja jonka vekkulit illustraatiot ilahduttavat Clubimme lapsia joka viikko.

 

Kerro vähän itsestäsi, kuka olet ja mitä puuhailet?

Olen Iris, Helsingissä asuva 16 vuotias tyttö. Maalailen vapaa-ajalla ja olen kaverieni kanssa. Syksyllä aloitan opinnot kuvataidelukiossa.

 

Mikä sai sinut alunperin innostumaan piirtämisestä/maalaamisesta?

Olen aina ollut kiinnostunut taiteesta, ja oikeastaan piirtänytkin siitä asti kun kynä on pysynyt kädessä. Minua on kannustettu aina tekemään käsillä asioita ja taidetta, ja olen siitä kiitollinen, koska sen takia olen voinut lapsuudessa jo tehdä paljon kaikkea kuvataiteeseen liittyvää ja kasvaa sen mukana.

 

Minkälainen kuvataide sinua kiinnostaa ja miksi?

Kuvataiteessa minua kiinnostaa erityisesti sarjakuvamainen tyyli, mutta myös ihmisen kuvaaminen.

 

Minkälainen taiteilija sinä olet?

Taiteilijana olen aika monipuolinen ja käytän monenlaisia tekniikoita ja tyylejä. Teen välillä matkapäiväkirjaa, johon piirrän asioita joita suoraan näen, vaikkapa autiomaa jonka ohi olen ajanut, tai patsas jonka edessä olen istunut. Joskus taas haluan käyttää vain mielikuvitusta ja kehittää kuvan kokonaan päästä.
Välillä työt ovat vain matikanvihkoon tehtyjä luonnoksia ja nopeita kuvia, mutta joskus ne ovat taas ajatuksella tehtyjä ns. varsinaisia töitä joissa on ajatusta takana. Pidän myös siitä että katsoja voi itse vähän tulkita kuvaa ja sen merkitystä, esim. onko kuvan tunnelma haikea vai onnellinen. Aika monet työni syntyvät fiilispohjalta, enkä käytä niiden suunnitteluun paljon aikaa. Lähden vaan tekemään ja katson mitä paperille syntyy.

 

 

Minkälaista on ollut Funky Monkey Clubin eläimien maalaaminen?

Funky Monkey Clubin eläinten maalaaminen on ollut innostava ja kiva uusi kokemus. Ja on ollut mahtavaa saada muuttaa harrastus työksi. Aluksi oli hieman hankalaa kehittää sopiva tyyli muskariin sopiville eläinkuville. Mutta otin sen hyvänä harjoitteluna ja töiden tekeminen onkin ollut opettavaista.

 

Mikä  on suosikkieläimesi Funky Monkey Clubissa ja miksi?

Suosikkieläimeni kaikista eläinkuvista on tiikeri, sillä se on lempieläimeni.

 

Nämä eläimet ovat ensimmäinen tilaustyösi. Miltä se on tuntunut?

On ollut arvokas kokemus tehdä tilaustyötä ja ottaa huomioon töiden käyttötarkoitus, joka välillä tarkoittaa omien mukavuusalueiden ulkopuolelle menemistä. On myös kivaa tehdä töitä, joille tulee oikeasti tarvetta ja niistä on iloa muille.

 

Minkälaisia tulevaisuudensuunnitelmia ja unelmia sinulla on?

Tulevaisuuden suunnitelmina on mennä lukioon ja sen jälkeen katsoa mitä elämä tuo tullessaan. Unelmoin että voisin kuitenkin työskennellä joillain tapaa taiteen parissa, ja ehkä joskus tehdä pelkästään sillä uraa.

 

Iriksen hauskoja eläinkuvia pääsee ihailemaan Funky Monkey Club -muskarissa Lauttasaaressa, Kulosaaressa, Tapiolassa ja Lohjalla!

Ilmoittaudu Funky Monkey Club -muskariin!

 

 

Add your thoughts

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *