Tietoa Clubista

0
laulua
0
iloista lasta
0
mikrofonia
0
erilaista instrumenttia

FUNKY MONKEY CLUB ON MUSIIKIN ILOA LAPSILLE JA AIKUISILLE

Funky Monkey Club on syntynyt kahden muusikon intohimosta ja saanut inspiraatiota newyorkilaisesta rokkimuskarista. Se tarjoaa paitsi monipuolista muskarimeininkiä myös laadukasta soiton- ja laulunopetusta ja ohjelmaa lastentapahtumiin. Lue alta lisää FMC:n tarinasta ja opettajista!

SVENGAAVA LASTENMUSKARI

New Yorkista tuotu ainutlaatuinen meininki sekä itsetehty musiikki luovat uniikin muskaripalvelun.

MUKAANSA TEMPAAVA ETÄMUSKARI

Koronapandemia sai meidät luomaan upean etämuskarin. Lue lisää ja osta verkkokaupasta!

HAUSKA LASTENBÄNDI

Paulan ja Apen duo tuo muskarishow'n juhliin, tapahtumaan tai päiväkotiin

SOITON- JA LAULUNOPETUSTA

Ota laulutunteja tai opiskele pianonsoittoa Paula Anttilan johdolla – myös etänä!

FUNKY MONKEY CLUBIN TARINA

Funky Monkey Club -muskari syntyi kahden ammattimuusikon, Paula ja Ape Anttilan ideasta.

Idean alkupiste on tietysti New Yorkissa. Siellä Paula (tuolloin Jaakkola) eli hektistä elämää. Hän uurasti neljässä työssä: toimistoapulaisena, tarjoilijana, muskariopettajana ja laulajana. Vuonna 2014 muusikko ja tuottaja Ape Anttila tuli New Yorkiin äänittämään lauluraitoja Paulan  uudelle Holy-levylle.

Paula kutsui Apen seuraamaan paikallista muskarituntia, koska se oli kuin konsertti ja Paulan mielestä varmasti viihteellinen myös suomalaiselle ammattimuusikolle. Ape vaikuttui ja ehdotti, että konsepti tuotaisiin Suomeen. Mutta Paulalla ei ollut aikomustakaan muuttaa Suomeen, saati sitten perustaa muskaria, sillä huomion keskipisteenä oli ensimmäinen soololevy.

Äitiyslomalla idea uudesta muskarista palasi

Kului muutama vuosi, Paula palasi Suomeen. Vuonna 2017 Paula ja Ape olivat naimisissa ja asuivat Lohjalla. Yhteinen poika oli syntynyt, ja äitiyslomalla Paula mietti työelämään siirtymistä. Mitä työtä hän voisi Suomessa tehdä?

Eräänä iltana Paula jutteli ystäviensä kanssa suomalaisista musiikkileikkikouluista, jotka kaipaisivat uusia tuulia. Silloin idea ”jenkkimuskarista” pompahti esille. Newyorkilainen konsepti voisi toimia Suomessakin!

Pilottiryhmät testasivat jenkkimuskarin

Paula alkoi äitiyslomallaan työstää muskari-ideaa. Tarkoituksena oli hyödyntää New Yorkista saatua kokemusta ja integroida se suomalaiseen muottiin. Hän rakensi opetussuunnitelmaa, tutki suomalaista musiikin varhaiskasvatusta, otti yhteyttä alan toimijoihin ja asiantuntijoihin, ja alkoi kirjoittaa uutta lastenmusiikkia Apen kanssa.

Tietysti muskarikonseptia ensin testattiin pilottiryhmillä. Kymmenen testiviikon aikana tuote hioutui toimivaksi kokonaisuudeksi, ja noin 30 lasta vanhempineen sai ensikosketuksen elämykselliseen New York -henkiseen musiikki-iloitteluun, joka näytti toimivan hienosti Suomen raameissa.

Joulukuussa 2017 Funky Monkey Club virallisesti perustettiin ja se aloitti musiikkitunnit tammikuussa 2018.

***

Lue lisää Funky Monkey Clubin palveluista, uusimmista uutisista sekä vinkeistä kotimusisointiin blogistamme!

LUE ASIAKKAIDEN KOKEMUKSIA

Sekä lapset että vanhemmat ovat nauttineet Funky Monkey Clubin meiningistä.

OPETTAJAT

PAULA ANTTILA

Paula Anttila on Funky Monkey Club Oy:n toinen perustajista ja toimitusjohtaja, joka vastaa muskariohjauksen lisäksi musiikkitunnin opetussuunnitelmasta ja yrityksen käytännön asioista. Paula on laulaja-laulunkirjoittaja, joka muutti New Yorkiin 2000-luvun vaihteessa opiskelemaan jazzlaulua New School Universityyn. Hän asui ja työskenteli kaupungissa 16 vuotta, jonka jälkeen vietti yhden vuoden Italiassa.

New Yorkin vuosien aikana Paula Anttila veti monia musiikkiprojekteja ja innostui myös laulunkirjoittamisesta. Alkuvuosina hän toimi itse perustamissaan kokoonpanoissa, kuten “Kaamos”-nimisessä popbändissä ja “Paula Jaakkola Jazz Quartetissa”.

  • Opiskellut laulua ja pianonsoittoa Helsingin Pop/Jazz Konservatoriossa
  • Vuonna 1999 valmistui filosofian maisteriksi Helsingin yliopistosta pääaineena etnomusikologia

Vuosien 2003-2010 aikana Paula kirjoitti ja sovitti lauluja suomalaishenkiselle maailmanmusiikkiyhtyeelle Kaikulle. Hän esiintyi ja teki kiertueita bändin kanssa USA:ssa, Kanadassa sekä Suomessa. Kaiku julkaisi kaksi CD-levyä. Vuosina 2009-2012 Paula veti SkanDivas -kabareetrioa kahden muun laulajan kanssa. Kolmikon teatraaliset musiikki-showt olivat New Yorkissa, West Villagen tunnetussa kabareeklubissa loppuunmyytyjä.

Vuonna 2012 Paula keskittyi singer-songwriter -uraansa. Hän lyöttäytyi yhteen suomalaisen tuottajamuusikon Ape Anttilan kanssa ja julkaisi New Yorkissa ensimmäisen soololevynsä “Holy” vuonna 2013. Omakustanne soi USA:n paikallisradioissa sekä jonkin verran myös Suomen radiokanavilla. Keikkailun ohella Paula esiintyi ja opetti viisi vuotta lasten rock-bändin “Songs For Seeds” kanssa sekä opetti yksityisesti laulua ja pianonsoittoa.

Keväällä 2016 Paula asettui Suomeen, Lohjalle aviomiehensä Ape Anttilan kanssa. Idea Funky Monkey Club -muskarikonseptiin syntyi keväällä 2017 äitiysloman aikana, jolloin Paula aloitti pop/rock-tyylisten lastenlaulujen kirjoittamisen Apen kanssa. Syyskuussa 2017 uuden muskarin pilottiryhmät aloittivat 10 viikon testiajan Jätkäsaaressa ja Lohjalla.

Musiikin tekemisen lisäksi Paula ui, lenkkeilee, lukee ja viettää aikaa poikansa kanssa.

Katso Paulan kotisivuja

APE ANTTILA

Toinen Funky Monkey Clubin perustajista on Ari-Pekka ”Ape” Anttila, Vimpelistä kotoisin oleva basisti, yksi Suomen ammattimuusikkojen kärkinimiä. Apen monivuotinen ura on koostunut musiikin säveltämisestä, sovittamisesta, tuottamisesta, opettamisesta sekä muusikon/basistin ammatin harjoittamisesta.

Ape on konsertoinut lähes kaikissa Euroopan maissa, USA:ssa, Meksikossa sekä Singaporessa. Yksi tärkeimmistä kokoonpanoista on ollut mm. UMO Jazz Orchestra, jonka kanssa Ape teki mittavan Euroopan kiertueen 1994, solistinaan Natalie Cole.

Vuonna 2001 Ape liittyi Lenni-Kalle Taipale -Trioon, jonka mukana hän konsertoi Suomen eturivin artistien kanssa Mike Monroesta Eino Grönin kautta Irinaan sekä Anssi Kelaan. Mukaan mahtui myös 1,5 vuotta Joonas Hytönen Shown Housebändin muusikkona sekä sovittajana.

  • Musiikin maisteri (Sibelius-Akatemia, v. 2000)
  • Vuodesta 2004 asti vastuuopettajana Sibelius-Akatemian jazz-musiikin nuoriso-osastolla
  • Vuosina 2007–2014 Lohjalla n. 100 oppilaan musiikkikoulun rehtorina
  • Johtanut vajaat 10 vuotta Sibelius-Akatemian vuosittaista jazz-leiriä

Apella on n. 25 vuoden erittäin laajalle ulottuva kokemus kotimaisen musiikin kentästä sekä sen lainalaisuuksista pöytien sekä lasien molemmilta puolilta.

Ape on Funky Monkey Clubin muskarin toinen ohjaaja ja säestävä kitaristi. Hän on säveltänyt lastenlauluja yhdessä Paulan kanssa sekä ollut vastuussa tämän musiikin äänityksistä ja tuotannosta.

Katso Apen kotisivuja

YHTEISTYÖKUMPPANIT

Logo Perhekeskus Mommy & Me
Perhekeskus Mommy & Me

Erikoislääkäripalvelut, Family Care,
sekä liikunta- ja kurssipalvelut
mommyandme.fi

Ankkalampi

Kaupungin parasta varhais-
kasvatusta ja päivähoitoa
ankkalampi-ankdammen.fi

Lähiömutsi

Ajatuskoostamo
ja Perheblogi
lahiomutsi.fi

Herttoniemi Block Party

Loppukesän suosittu
kulttuuritapahtuma
herttoniemiblockparty.fi

Logo Jusélius Hausammann
Jusélius Hausammann GmbH

Ruotsalais-sveitsiläinen design-studio, joka on erikoistunut tuotemerkki-identiteetin suunnitteluun
juseliushausammann.com

MLL

Mannerheimin
Lastensuojeluliitto
mll.fi

Taitotalo

Media-alan ja kuvallisen
ilmaisun perustutkinto
taitotalo.fi

Muutosvalmius | Camilla Havanka

Coaching ja asiantuntijapalvelut

muutosvalmius.com

Suomi-Seura Ry

Ulkosuomalaisten
asialla
Suomi-Seura.fi

FUNKY MONKEY CLUB MEDIASSA