Tietoa Clubista

0
laulua
0
iloista lasta
0
mikrofonia
0
erilaista instrumenttia

TIETOA MUSKARISTA

Funky Monkey Club -muskari on New Yorkista inspiraation saanut mukaansatempaava musiikkielämys, joka on viihdyttävä sekä lapsille että aikuisille. Aikuiset ovat mukana lasten kanssa jokaisessa ikäryhmässä ja uskomme, että heidän viihtyminen muskarissa vaikuttaa positiivisella tavalla myös lapseen niin, että hän hyppää musiikin maailmaan vaivatta ja iloiten. Muskari on jaettu viitteellisiin ikäryhmiin. Tuntien sisällöt eivät kuitenkaan poikkea paljon toisistaan. Vauvamuskari on sisällöltään rauhallisin ja eniten ikäryhmään sovitettu. Konsepti on suunniteltu niin, että ryhmät eri-ikäisille toimivat mainiosti. Eri-ikäiset sisarukset ovat siis tervetulleita samalle tunnille!

FMC:n iltamuskariryhmissä soittaa kaksihenkinen bändi (Paula&Ape), ja aamumuskareita ohjaa Paula soolona. Tunnilla liikutaan ja tanssitaan vapaasti musiikin tahtiin, kuunnellaan ja soitetaan musiikkia. Tämä konsepti tutustuttaa lapset rytmikkääseen, lapsille sävellettyyn pop- ja rock-musiikkiin, tunnettuihin hitteihin, joista aikuisetkin tykkäävät sekä eri musiikkityylien laajaan maailmaan, unohtamatta tietenkään tuttuja lastenlauluklassikkoja. Muskari edistää lapsen kielenkehitystä, kuulomuistia ja oppimiskykyä. Se kannustaa lapsia osallistumaan toimintaan oman mukavuustason mukaisesti ja rohkaisee itseilmaisuun sekä vuorovaikutukseen sekä muiden lasten että vanhempien kanssa.

Muskariryhmät

Vauvamuskarit ovat 30 minuutin mittaisia sessioita, joita ohjaa Paula Anttila soolona. Laulut tukevat leikkejä, joissa mm. soitetaan helistimiä ja pikku-xylofoneja, taputetaan rytmejä ja tutustutaan musiikkityylien laajaan kirjoon. Laulujen kautta vauva saa kehotuntemuksia, kokemuksia liikkeestä ja vuorovaikutuksesta vanhemman kanssa. Tunnilla opetellaan tuttuja lastenlauluja ja –loruja, joiden laulamista kannustetaan laulamaan myös kotona. Dynaaminen ohjelmarunko on viihdyttävä koko perheelle ja antaa lapselle hyvän perustan musiikin laajemmalle omaksumiselle.

Taaperomuskarissa laulut tukevat leikkejä, joissa mm. soitetaan soittimia bändin kanssa, opetellaan taputtamaan rytmejä, tutustutaan eläimiin ja eläinääniin, numeroihin ja väreihin. Tunnilla lauletaan myös tuttuja lastenlauluja sekä päästään kokeilemaan oikeita soittimia ja live-karaokea. Tässä ryhmässä liikunnallisuus on vahvasti läsnä. Dynaaminen ohjelmarunko on viihdyttävä koko perheelle, se rohkaisee lasta osallistumaan ja antaa hänelle hyvän perustan musiikin laajemmalle omaksumiselle.

FMC:n konsepti on suunniteltu niin, että se toimii myös ryhmissä, joissa on eri-ikäisiä lapsia. Nämä ryhmät ovat suosittuja mm. sisarusperheissä. Meno on hiukan vauhdikkaampaa kuin taaperoryhmissä. Sekaryhmissä laulut tukevat leikkejä, joissa mm. soitetaan soittimia bändin kanssa, opetellaan taputtamaan rytmejä, tutustutaan eläimiin ja eläinääniin, numeroihin ja väreihin. Tunnilla lauletaan myös tuttuja lastenlauluja sekä päästään kokeilemaan oikeita soittimia ja live-karaokea. Tässä ryhmässä liikunnallisuus on vahvasti läsnä. Dynaaminen ohjelmarunko on viihdyttävä koko perheelle, se rohkaisee lasta osallistumaan ja antaa hänelle hyvän perustan musiikin laajemmalle omaksumiselle. Kaikki voivat osallistua tunnin toimintaan oman kehitystason mukaisesti.

LISÄÄ TIETOA

Vastaamme mielellämme kysymyksiin

FUNKY MONKEY CLUBIN TARINA

Paula Anttila performing with Skandiva at Duplex NYC

Funky Monkey Club -muskarin luominen ei ollut aluksi mitenkään itsestäänselvää. Vuonna 2014 musiikkituottaja ja muusikko Ape Anttila saapui New Yorkiin äänittämään lauluraitoja Paulan (silloin Jaakkola) uudelle Holy-levylle. Tuolloin Paula uurasti neljän eri työn parissa pärjätäkseen New Yorkin haasteellisessa elämäntyylissä. Kotona Paula teki toimistotyötä etänä, toimi tarjoilijana Villagen suositussa ravintolassa, lauloi ja soitti muskarissa ja lasten tapahtumissa sekä esitti iltaisin laulujaan kaupungin klubeilla.

Apen vieraillessa New Yorkissa Paula kutsui hänet seuraamaan paikallista muskarituntia, koska se oli kuin konsertti ja Paulan mielestä varmasti viihteellinen myös suomalaiselle ammattimuusikolle. Ape vaikuttui ja oli ensimmäinen, joka ehdotti, että konsepti tuotaisiin Suomeen. Tuolloin Paulalla ei ollut aikomustakaan muuttaa Suomeen, saati sitten perustaa muskaria. Paula eli stressaavaa “kädestä suuhun” -elämää, ja ajatus omasta muskarista oli viimeisenä mielessä. Sitä paitsi huomion keskipisteenä oli ensimmäinen soololevy ja se oli kaiken olemisen ja tekemisen tarkoitus juuri silloin.

Pikakelaus tammikuuhun 2017. Paulan äitiyslomaa on vielä reilusti jäljellä, mutta mielessä pyörii jo ajatukset työelämään siirtymisestä. Hän ei ollut ollut Suomen työelämässä lähes 20 vuoteen. Mistä ihmeestä sitä aloittaisi? Koko ajatus ahdisti. Kunnes Paulan kolme hyvää ystävää Helsingistä tuli yksi pimeä ilta piipahtamaan ja tutustumaan pieneen vauvaan. Jutustelu siirtyi siihen kuinka suomalaiset musiikkileikkikoulut kaipaisivat uusia tuulia. Kuvailtu newyorkilainen konsepti voisi heidän mielestä toimia Suomessakin ja oma “jenkkimuskari” kannattaisi tuoda Helsinkiin. Tämä ajatus lähti kytemään päässä. Ape, joka alunperin oli asiaa ehdottanut, muistutti jatkossakin, että tämä oli erinomainen idea.

Kevään 2017 aikana Paula alkoi äitiyslomallaan työstää muskari-ideaa. Tarkoituksena oli hyödyntää New Yorkista saatua kokemusta ja integroida se suomalaiseen muottiin. Hän rakensi opetussuunnitelmaa, tutki suomalaista musiikin varhaiskasvatusta, otti yhteyttä alan toimijoihin ja asiantuntijoihin, ja alkoi kirjoittaa uutta lastenmusiikkia Apen kanssa.

Kevään aikana selkiytyi ajatus myös muskarin pilottiryhmistä – ennen kuin virallinen toiminta alkaisi, täysin uutta muskarikonseptia ja sen suomalaista versiota kehitettäisiin yhdessä potentiaalisten asiakkaitten kanssa. Tätä varten vuokrattiin kerhotila Jätkäsaaresta ja seurantalo Lohjalta. Testiryhmät alkoivat syyskuussa 2017, ja kymmenen testiviikon aikana tuote hioutui toimivaksi kokonaisuudeksi. Vajaa 30 lasta vanhempineen saivat ensikosketuksen elämykselliseen New York -henkiseen musiikki-iloitteluun, joka näytti toimivan hienosti Suomen raameissa.

Funky Monkey Club -nimi oli mielessä jo keväällä, mutta virallisesti siitä tuli uuden yrityksen nimi joulukuussa 2017. Funky Monkey Club -muskari aloittaa musiikkitunnit tammikuussa 2018.