Funky Monkey Club täyttää 3 vuotta

Meillä on leikki-ikäisen synttärit! Monissa vasta-alkaville yrittäjille suunnatuissa oppaissa tai artikkeleissa mainitaan usein kolmen vuoden rajapyykki – jos yritys pysyy pystyssä vähintään kolme vuotta, on asiat jo aika hyvällä mallilla. Funky Monkey Club täyttää virallisesti kolme vuotta nyt 1. joulukuuta. Miten meillä siis sujuu?

Voin kiitollisena todeta, että meillä sujuu ihan hyvin, vaikka koronaepidemia on asettanut eteen esteitä ja uusia haasteita. Olemme onneksi pieni yritys, jolla on varaa joustaa yllättävissä tilanteissa. Muskaritoiminta jatkuu edelleen, nyt myös verkossa, mutta rinnalle ovat tulleet myös pianon ja laulun kotiopetus, joka on tuntunut olevan täydellinen harrastus sekä aikuisille että lapsille kevyen eristäytymisen aikana.

Missä toimimme, missä vaikutamme?

Singing kids at Funky Monkey Club
Live-karaokea Jätkäsaaressa

Vuoden 2018 alussa aloitimme ensimmäiset muskarikurssit Jätkäsaaressa ja Kulosaaressa, ja kokeilimme ensimmäisen ja toisen toimintavuoden aikana myös Lauttasaarta sekä Espoon Tapiolaa ja Mankkaata. Juuri ennen koronaepidemiaa järjestimme showmuskareita Käpylässä. Moni kaupunginosa on tullut koluttua ja kaikista on löytynyt upeita asiakkaita ja innokkaita muskarilaisia, vaikka syystä tai toisesta emme ole pystyneet jatkamaan kaikissa näissä toimipisteissä.

Kaikista kokeilemistamme paikoista meille sydäntä läheisimmäksi on tullut Kulosaaren Mommy&Me -perhekeskus, joka on kulkenut matkassamme alusta lähtien. Viimeisen vuoden aikana olen pitänyt myös soolomuskareita yksityisessä päiväkodissa, Kulosaaren Ankkalammessa, joten voisin todeta, että Kulosaaresta on tullut meille jonkinlainen nostalgiaa herättävä kotiseutu.

Nyt uudeksi ja täysin eriluonteiseksi toimipisteeksi on muodostunut YouTube ja nettipalvelu. Kun maaliskuussa 2020 koronaepidemia löi Suomen kiinni, aloitimme ensin maksuttomilla (lahjoitusperiaatteella toimivilla) etämuskareilla, joista tuli hetkessä suosittuja. Olemme siitä asti tuottaneet muskarivideoita viikottain kesätaukoa lukuunottamatta. Olemme parhaillaan kehittämässä uutta verkkopalvelua, josta kerron lisää kun sen aika on.

Funky Monkey Club bändi ja esikoislevy

Funky Monkey Club ei ole vain musiikkileikkikoulu, vaan yhdessä Apen kanssa olemme myös omia sävellyksiämme soittava rokkaava/funkahtava duo – tai bändi kun otamme mukaan meidän digi-rumpukompit ja taustanauhat. Olemme kolmen vuoden aikana konsertoineet mm. päiväkodeissa, Mannerheimin Lastensuojeluliiton perhepäiväkodeissa ja ulkoilmatapahtumissa, Herttoniemi Block Partyssa, Lasten messuilla ja lasten syntymäpäiväjuhlilla. Toki nyt pandemia-aikana esiintymiset ovat olleet aikalailla nollissa, mutta toivomme että koronatilanteen avautuessa pääsisimme taas yleisöjen eteen soittamaan ja laulamaan.

Vuoden 2020 iso projekti on ollut ensimmäisen lastenlevymme työstäminen. Sain alkuvuodesta iloisen uutisen että Suomen Kulttuurirahasto oli myöntänyt levyn sävellystyöhön apurahan. Tämä osaltaan on auttanut ja kannustanut meitä julkistamaan lastenlaulujamme äänitteelle. Levy valmistuu pian ja painamme pitkää päivää sen puolesta, mutta vielä en uskalla vahvistaa varsinaista julkaisupäivää. Pysykää siis kuulolla!

Sillä aikaa Spotifysta voi kuunnella ensimmäistä sinkkuamme Meren maailmaan, ja YouTubesta löytyy musiikkivideo samasta kappaleesta. Animaation on loihtinut Tammy Lian New Yorkista. Voit katsoa videon tästä:

Toinen sinkkumme Ötököitä ilmestyy Spotify:hin muutaman viikon sisällä.

Kotiopetus – korona-ajan helpotus

Syksyn 2020 aikana piano-oppilaideni määrä kasvoi huomattavasti. Asiakkaikseni ovat tulleet sekä lapset että vanhemmat. Pienimmille lapsille (2-5v) aloitin ns. kotimuskarit tai pianomuskarit, jossa leikitään ja lauletaan ja pienin keinoin tutustutaan myös kotona olevaan pianoon. Monet äidit ovat yhdistäneet oman harrastusunelmansa, eli pianonsoiton tai laulun, lapsen kotimuskarin tai pianotuntien kanssa: kaksi kärpästä yhdellä iskulla! Funky Monkey Clubin apina on seikkaillut myös kotikäynneillä. Lisäksi mukana kassissa on kulkenut pieni tai vähän suurempi käsirumpu, jonka kanssa olemme harjoitelleet rokkirytmejä. Lasten ehdoton suosikkiharjoitus pianonsoiton lopuksi!

Apinoiminen jatkuu

Kolmen vuoden ajan olemme saaneet luoda Funky Monkey Clubille uutta musiikkia, tavata maailman mahtavimpia lapsia vanhempineen ja luoda nahkaamme aina uudelleen ja uudelleen. Jännittävää seurata mistä löydämme itsemme muutaman vuoden päästä, kun jo pelkkään kolmeen vuoteen on ehtinyt mahtua niin paljon. Yhdessä teidän asiakkaiden ja seuraajien kanssa sekä yhteistyökumppanien avulla pyrimme jatkuvasti antamaan entistä ikimuistoisempia ja inspiroivan ”apinamaisia” kokemuksia. Ilman teitä ei olisi meitä, joten nostamme Apen kanssa maljan teille kuluneista kolmesta vuodesta. Syvä kiitos, että saamme tehdä tätä super-innostavaa työtä  kanssanne jatkossakin! Cheers!

 

 

Add your thoughts

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *