New Yorkin melskeestä Suomeen muskariopeksi

Moikka!

Olen Paula Anttila, Funky Monkey Club -muskarin toinen perustajista ja muskariope. Matkani tähän pisteeseen on ollut ihmeellinen. Voin sen sanoa nyt, kun tapahtumien kulkua katsoo taaksepäin. Valmistuttuani Helsingin yliopistosta etnomusikologiksi omaksuin newyorkilaisen elämäntavan 16 vuodeksi eteenpäin. Ilmaisin itseäni musiikin kautta ja elin täysillä niin kuin newyorkilaisen kuuluukin. Nyt tiedän, että en olisi tekemässä tätä muskarityötä ilman näitä vuosia. Monenlaiset bändi- ja soolokeikat USA:n musiikkisaleissa sekä Manhattanin ja Brooklynin ahtaissa kuppiloissa antoivat vahvan perustan esiintymisvarmuudelle, periksiantamattomuudelle ja intohimolle musiikkiin.

Opiskelin 2000-luvun vaihteessa jazz-laulua New School Universityssa nimekkäiden jazz-artistien johdolla. Rakastin New Yorkin monimuotoista kulttuuria ja sen inspiroivaa sykettä enkä tuolloin halunnut palata ikinä enää Suomeen. Opiskelun jälkeen lauloin jazz-bändeissä, poppibändeissä, etnobändissä, kabaree-triossa – jopa haitilaisessa poppiyhtyeessä. Toimin baarimikkona, tein radioraportteja Suomeen ja kirjoitin lauluja. Ja sitten oli myös Manhattanin musiikkileikkikoulu, joka kulki mukanani viisi viimeistä New York -vuottani. Soitin koskettimia ja lauloin kolmen hengen muskaribändissä ja seurasin aitiopaikalta amerikkalaisten lasten musiikkikasvatusta, joka oli amerikkalaiseen tapaan niin ihanan vapautunutta ja inspiroivaa.

* * * *

Mieheni Ape Anttila on Suomen ammattimuusikkojen kärkirivistöä. Ape on kehittänyt Funky Monkey Club -ohjelmaa kanssani osallistuen laulujen kirjoittamiseen, niiden sovitukseen ja tuottamiseen. Hän on myös muskarin toinen ohjaaja, joka vastaa musiikkitunnin teknisestä puolesta sekä kitaran ja rumpusoundien äänimaisemista. Ilman häntä ei olisi rikasta, toimivaa sointimaailmaa.

Paula & Ape Anttila – Funky Monkey Club

Olen myös 1-vuotiaan pojan äiti. Äitiyden kautta olen saanut entistä syvemmän ymmärryksen lasten kehityksestä ja varhaiskasvatuksen tärkeydestä ja siitä mikä saa lapset syttymään. Laulan pojalleni päivittäin. Hän oppi tanssimaan jo ennen kuin käveli.

Funky Monkey Clubissa yhdistyy kaikki se mitä olen kokenut, mitä tiedän, mitä osaan ja mitä rakastan – lapset, laulaminen, laulunkirjoitus ja intohimo musiikkiin ja musiikin tekemiseen. Tämän tekemisen palon olen nyt valmis jakamaan ja toivon, että lapset ja heidän huoltajansa pääsevät mukanani tämän palon ytimeen joka musiikkitunnilla.

 

Add your thoughts

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *