Äiti ja tytär showmuskarissa

Äiti Niina Suni ja tytär Aino ovat käyneet Funky Monkey Club -showmuskarissa Kulosaaren Mommy&Me:ssä vuoden 2018 alusta lähtien eli siitä asti, kun toimintamme lähti käyntiin. Musiikkia rakastava Aino tuli taaperomuskariimme puolitoistavuotiaana ja nyt hänestä on kehittynyt esiintymisestä ja laulamisesta nauttiva 3-vuotias, joka jammailee innokkaasti myös kotona. Äidin ja tyttären iloinen musiikkihetki perjantaisin on täydellinen startti viikon yhteiselle päivälle. Lue alta Niinan ja Ainon mietteitä Funky Monkey Clubista.

 

Mikä sai sinut alunperin ilmoittautumaan Funky Monkey Clubiin, joka oli täysin tuntematon muskari?

Niina: Aino tykkää tosi paljon musiikista ja Funky Monkey Club kuulosti mielenkiintoiselta. Toki tämä myös sopi meidän aikatauluun ja oli lähellä, mutta kyllä kävisin pidemmänkin matkan päästä.

Miten kuvailisit Funky Monkey Club -muskaria sellaiselle, joka ei tiedä siitä mitään?

Niina: Vauhdikas ja rento muskari, jossa on mukana musiikkia eri tyylilajeista; tarjolla on siis muutakin kuin perinteisiä lastenlauluja. Ainutlaatuista on myös kaksihenkinen bändi ja monet soittimet, joita kaikki pääsevät soittamaan, ja mikrofoni, johon lapset saavat vuorollaan laulaa, äännellä, koputtaa tai yrittää syödä… kukin taitojensa ja fiiliksen mukaan. FMC-muskarissa on kiva paketti tuttua, samaa kaavaa sekä uutta ja vaihtuvaa.

Minkälaiset odotukset sinulla/teillä oli muskaria kohtaan ja miten ne kohtasivat todellisuuden kanssa?

Niina: Taisin nähdä jonkun esittelyvideon, jossa meininki näytti hauskalta. Esittelyssä taidettiin myös mainita, että muskari on vähän erilainen. Molemmat (siis hauskuus ja erilaisuus) pitävät paikkansa!

Mikä on sinusta parasta Funky Monkey Clubissa?

Niina: Apua, on niin paljon asioita, joista tykkään, mikähän olis parasta… Paula ja Ape! 🙂

Aino: Apina.

Mikä on lempikappaleesi Funky Monkey Clubissa ja miksi?

Niina: Meren maailmaan, koska siinä on hauska tarina, tarttuva melodia ja hyvä meininki. Tosin Siivouslaulu on kyllä käytännön suosikkini, koska se toimii myös kotona ja Aino innostuu siivoamaan lelut. Silkkaa neroutta tuo biisi!

Aino (laulaa): ”Jee jee jee manki manki kab” (eli siis aloitusbiisi. Niina vahvistaa: tätä Aino laulelee kotona eniten muskaribiiseistä.)

Mitä ajattelette Paulan & Apen soittamasta musiikista?

Niina: Ihan loistavaa, että muskarissa on ”bändi”! Tykkään kuunnella musiikkia, joten bändi tuo lisäelämystä muskariin. Mahtavien teemabiisien lisäksi musiikki vaihtelee kerrasta toiseen, mikä on tosi kiva.

Aino: Minä ajattelen siitä vaikka… että tykkään eläintarhasta.

Yksi FMC:n missioista on rohkaista lapsia vapaaseen itseilmaisuun ja luontevaan esiintymiseen? Miten se sinusta tulee ilmi?

Niina: Lapset saavat valita itse eri soittimista, joita soittavat ja saavat paukuttaa niitä juuri kuten haluavat. Saa mökätä! Oikeaan mikrofoniin laulaminen muitten edessä on aika ainutlaatuinen mahdollisuus harjoitella esiintymistä (mikrofonin syömisiästä lähtien:) On ihan mahtavaa nähdä Ainon onnellinen ilme, kun kaikki taputtavat hänelle laulun jälkeen. Toki myös joka kerta vaihtelevan musiikin tahtiin tanssiminen ilman määrättyjä koreografioita rohkaisee itseilmaisuun.

Toinen FMC:n missioista on saada myös vanhemmat viihtymään muskarissa. Miten se sinusta tulee ilmi?

Niina: Lauletaan muitakin kuin perinteisiä lastenlauluja. Minulle toimii tosiaan myös tuo bändi. Toki myös se, että vanhemmat saavat olla mukana laulamassa, soittamassa ja tanssimassa.

Miten näet kotona muskarin vaikutuksen?

Niina: Aino laulaa ja tanssii tosi paljon. Keittiöstä ottaa nuolijan, kääntää sen ympäri ja soittaa sitä kuin kitaraa. Polkee samalla jalalla tahtia ja sanoo ”Kato, mä teen niinku Paula”. Aino myös tunnistaa aika hyvin eri soittimia musiikista, siis ihan vain kuuntelemalla.

Ainolle miten leikit kotona muskaria? (pienen johdattelun jälkeen): Äiti voi olla Ape ja minä olen Paula ja isi voi olla oppilas.

Mitä hyötyjä olet nähnyt muskariharrastuksesta?

Niina: Kaikenlainen musiikillisuus on minusta plussaa. Ei liene ihmistä, joka katuisi laulu/soittotaitojaan. Esim. mikrofoniin laulamisesta saa esiintymiskokemusta ja itsevarmuutta jo pienenä hauskanpidon kautta. Uskon, että muskarilla on vaikutusta siihen, että Aino tykkää esiintyä.

Kulosaaren Mommy&Me, miksi paikkaan on kiva tulla?

Niina: Se on viihtyisäksi laitettu paikka hyvillä fasiliteeteilla. Lapsille löytyy leluja, hoitopöytä, potta, vessakoroke, vaippoja jne. Mikrolla ja jääkaapilla ja etenkin hyvällä kahvikoneella varustetussa keittiössä on helppoa syödä eväitä. Metroasema on ihan vieressä ja autopaikkoja heti paikan edessä. Me asutaan niin lähellä, että tullaan yleensä rattailla, joihin saa sisältä lukon.

Aino: Kun on kivaa olla siellä laulamassa.

Olette käyneet muskarissa yhtäjaksoisesti kohta puolitoista vuotta, miksi?

Niina: Ensisijaisesti, koska Aino tykkää siitä niin paljon. On mahtavaa nähdä se ilo ja into muskarissa ja jo muskaria odotettaessa! Itsekin tykkään käydä siellä, muskari on hyvin toteutettu. Eikä yhtään haittaisi, että Aino innostuisi musiikista enemmänkin ja haluaisi vaikka alkaa soittamaan jotain soitinta. Tällä hetkellä Aino sanoo, että haluaa alkaa soittamaan viulua! Ja hän on siis sanonut tämän ihan itse, ilman minun johdatteluita! 😀

Mitä sanoisit perheen äidille/isälle, joka vielä harkitsee Funky Monkey Clubiin osallistumista?

Niina: Suosittelen lämpimästi kokeilemaan, jos yhtään kiinnostaa rennon fiiliksen muskari, jossa pääsee niin lapset kuin aikuiset itse soittamaan ja tosiaan tarjolla on muutakin kuin perinteisiä lastenlauluja (niistäkin pääsee kyllä nauttimaan).  Paula ja Ape luovat tosi kivan tunnelman. Meillä muskari on yksi viikon kohokohdista.

Onko jotain muuta kivaa mitä haluaisit kertoa yhteisestä muskarikokemuksesta?

Niina: Olen kotona Ainon kanssa yhden päivän viikossa ja aamupäivällä meillä on muskari. Se on täydellinen startti meidän yhteisille päiville! Jos joskus muskari jää väliin, esim. Aino on kipeänä, huomaan, että meitä molempia harmittaa yhtä paljon!

Aino: Minä tykkään maailman eniten Apesta.

 

 

Ilmoittaudu kevään 2019 vauhdikkaaseen koko perheen show-muskariin!

 

 

Add your thoughts

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *