Opettajat

Paula & Ape Anttila – Funky Monkey Club

PAULA ANTTILA

Muskariohjaaja, laulaja, kosketinsoittaja

Nykyään Suomen ja Amerikan kansalainen, Paula Anttila (ent. Jaakkola), on laulaja-laulunkirjoittaja, joka muutti New Yorkiin 2000-luvun vaihteessa opiskelemaan jazzlaulua New School Universityyn. Hän asui ja työskenteli kaupungissa 16 vuotta, jonka jälkeen vietti yhden vuoden Italiassa, Toscanassa. Helsingissä syntynyt ja kasvanut nainen opiskeli laulua ja pianonsoittoa Helsingin Pop/Jazz Konservatoriossa ja valmistui v. 1999 filosofian maisteriksi Helsingin yliopistosta pääaineenaan etnomusikologia.

New Yorkin vuosien aikana Paula Anttila veti monia musiikkiprojekteja ja innostui myös laulunkirjoittamisesta. Alkuvuosina hän toimi itse perustamissaan kokoonpanoissa, kuten “Kaamos”-nimisessä popbändissä ja “Paula Jaakkola Jazz Quartetissa”. Vuosien 2003-2010 aikana Paula kirjoitti ja sovitti lauluja suomalaishenkiselle maailmanmusiikkiyhtyeelle Kaikulle. Hän esiintyi ja teki kiertueita bändin kanssa USA:ssa, Kanadassa sekä Suomessa. Kaiku julkaisi kaksi CD-levyä. Vuosina 2009-2012 Paula veti SkanDivas -kabareetrioa kahden muun laulajan kanssa. Kolmikon teatraaliset musiikki-showt olivat New Yorkissa, West Villagen tunnetussa kabareeklubissa loppuunmyytyjä.

Vuonna 2012 Paula keskittyi singer-songwriter -uraansa. Hän lyöttäytyi yhteen suomalaisen tuottajamuusikon Ape Anttilan kanssa ja julkaisi New Yorkissa ensimmäisen soololevynsä “Holy” vuonna 2013. Omakustanne soi USA:n paikallisradioissa sekä jonkin verran myös Suomen radiokanavilla. Keikkailun ohella Paula esiintyi ja opetti viisi vuotta lasten rock-bändin “Songs For Seeds” kanssa sekä opetti yksityisesti laulua ja pianonsoittoa.

Keväällä 2016 Paula asettui Suomeen, Lohjalle aviomiehensä Ape Anttilan kanssa. Idea Funky Monkey Club -muskarikonseptiin syntyi keväällä 2017 äitiysloman aikana, jolloin Paula aloitti pop/rock-tyylisten lastenlaulujen kirjoittamisen Apen kanssa. Syyskuussa 2017 uuden muskarin pilottiryhmät aloittivat 10 viikon testiajan Jätkäsaaressa ja Lohjalla. Paula Anttila on Funky Monkey Club Oy:n toinen perustajista ja toimitusjohtaja, joka vastaa muskariohjauksen lisäksi musiikkitunnin opetussuunnitelmasta ja yrityksen käytännön asioista.

Musiikin tekemisen lisäksi Paula ui, lenkkeilee, lukee ja pitää huolta 3-vuotiaasta pojastaan.

Katso Paulan kotisivuja

APE ANTTILA

Muskarin apuohjaaja, kitaristi, basisti, ääniteknologia

Ari-Pekka ”Ape” Anttila, Vimpelistä kotoisin oleva basisti, on yksi Suomen ammattimuusikkojen kärkinimiä. Apen monivuotinen ura on koostunut musiikin säveltämisestä, sovittamisesta, tuottamisesta, opettamisesta sekä muusikon/basistin ammatin harjoittamisesta.

Anttila on musiikin maisteri (Sibelius-Akatemia, v. 2000), joka on vuodesta 2004 asti toiminut vastuuopettajana Sibelius-Akatemian jazz-musiikin nuoriso-osastolla. Osittain jo opiskelija-aikana (1989-2000) hän toimi ammattimuusikkona esiintyen pääasiassa kotimaisten jazz-huippujen muodostamissa kokoonpanoissa. Ape on konsertoinut lähes kaikissa Euroopan maissa, USA:ssa, Meksikossa sekä Singaporessa. Yksi tärkeimmistä kokoonpanoista on ollut mm. UMO Jazz Orchestra, jonka kanssa Ape teki mittavan Euroopan kiertueen 1994, solistinaan Natalie Cole.

Vuonna 2001 Ape liittyi Lenni-Kalle Taipale -Trioon, jonka mukana hän konsertoi Suomen eturivin artistien kanssa Mike Monroesta Eino Grönin kautta Irinaan sekä Anssi Kelaan. Mukaan mahtui myös 1,5 vuotta Joonas Hytönen Shown Housebändin muusikkona sekä sovittajana.

Vuosina 2007-2014 Ape Anttila toimi Lohjalla n. 100 oppilaan musiikkikoulun rehtorina. Hän on johtanut vajaat 10 vuotta Sibelius-Akatemian vuosittaista jazz-leiriä. Ape on ollut kapellimestarina useamman kerran Miss Suomi -kisojen house-bändissä sekä Miss Baltic Sea TV-lähetysten orkestereissa.

Ape on työskennellyt lukuisissa produktioissa tuottajana, säveltäjänä, sovittajana, muusikkona useille levy-yhtiöille, joista mainittakoon Naxos/Prophone (Ira Kaspi : “You And The night and The Music”, tuottaja-sovittaja), Texicalli Records (Vilma Timonen Quartet ”VTQ”, tuottaja-sovittaja-muusikko), Universal Music (Kirsi Ranto ”Kotimatka” CD, tuottaja-sovittaja-muusikko), Warner Music Finland (Lenni-Kalle Taipale Trio ”Lumia”CD, säveltäjä-sovittaja-muusikko), Lahden Levy-yhtiö Oy (Jarkko Martikainen ”Rakkaus”CD, muusikko), Music With Wings LLC (Paula Jaakkola: “Holy”) sekä Ääniä Records (Vilma Timonen Quartet ”Forward” CD, tuottaja-sovittaja-muusikko. Albumi voitti vuoden 2009 EMMA-palkinnon).

Apella on n. 25 vuoden erittäin laajalle ulottuva kokemus kotimaisen musiikin kentästä sekä sen lainalaisuuksista pöytien sekä lasien molemmilta puolilta. Ape on Funky Monkey Club Oy:n toinen perustajista ja hallituksen puheenjohtaja, joka on myös muskarin toinen ohjaaja ja säestävä kitaristi. Hän on säveltänyt lastenlauluja yhdessä Paulan kanssa sekä ollut vastuussa tämän musiikin äänityksistä ja tuotannosta.

Katso Apen kotisivuja